Om assistansupplysning

Vår historia - vårt initiativ

Det började precis som vilken semester som helst, men slutade i tragedi. Så kan man beskriva början på vårt initiativ med att starta assistansupplysning.se.

Vi var i Grekland på en semester med släkten när vår morbror råkade ut för en olycka som förändrade allt. Efter att ha krockat när han var ute och åkte moped fick han beskedet att han aldrig mer skulle kunna gå och fungera som vanligt, han var förlamad. Vår familj blev omkull kastad och nu skulle vi ge oss in i något helt främmande - något helt nytt. Utan varken vetskap eller kunskap blev vi tvungna att lära oss vad begreppen LSS och personlig assistans innebar och vem som skulle tillgodo se oss med tjänsten. Det var där och då som jag (Anna) och min syster Maria bestämde oss och verkligen satte oss in i allt vad assistans handlar om.

Och vi lyckades. Vår morbror fick tillbaka det han mist, men ur ett nytt perspektiv.

Under tiden som vi lärde oss mer om vår morbrors tillstånd och vi förstod vikten av vad personliga assistenters roll i sammanhanget utgör så fick vi en helt annan förståelse för helheten. Helheten är livsavgörande för att människor med funktionshinder ska kunna leva sitt liv så obehindrat som möjligt. 

Assistansupplysning.se är din hjälpande hand när du känner att din nuvarande situation är ohållbar, eller när din nuvarande situation är omkullkastad som den var för oss. Vi hjälper dig, vi är din chans till ett bättre liv.

Kontakta Assistansupplysning
arrow&v
Anna Johansson
Initiativtagare
Maria Johansson
Initiativtagare